تبریک اعیاد و ابراز خرسندی از برگزاری نخستین مجمع داوری

 تبریک اعیاد و ابراز خرسندی از برگزاری نخستین مجمع  

ناصر عتباتی، رئیس کل دادگستری استان آذربایجان غربی، در ابتدای جلسه مجمع عمومی کانون داوران حرفه‌ای این استان، ضمن تبریک اعیاد سعید قربان، غدیر و دهه امامت و ولایت، از برگزاری نخستین مجمع عمومی کانون داوران حرفه‌ای استان ابراز خرسندی کرد. وی بیان داشت: خداوند را شاکریم که جمع داوری استان متشکل از دانش‌آموختگان رشته حقوق، روحانیون، اساتید مجرب و وکلای برجسته است که این امر می‌تواند نقطه امید و اتکایی برای ساختار قضایی باشد تا بتوانیم از ظرفیت‌های غیرقضایی، به ویژه نهاد داوری، برای حل و فصل مسائل و مشکلات بهره‌مند شویم.

پیشینه تاریخی و ظرفیت نهاد داوری  

رئیس کل دادگستری استان در ادامه با اشاره به پیشینه تاریخی و فرهنگی نهاد داوری در ایران و اسلام افزود: این نهاد ریشه در گذشته ما، اعتقادات دینی و مبانی قانونی کشور دارد و باید بیش از پیش برای کمک به دستگاه قضایی و حل هدفمند مشکلات، از این ظرفیت استفاده شود. وی با تاکید بر استفاده از روش‌های جایگزین حل اختلاف مانند نهاد داوری، میانجیگری و شورای حل اختلاف گفت: اگر از ظرفیت‌های سازشی این نهادها به درستی و بر اساس کارکرد واقعی‌شان بهره نگیریم، دستگاه قضایی با حجم بالای پرونده‌ها مواجه خواهد شد.

 سیاست قوه قضائیه و آموزش داوری  

عتباتی ادامه داد: استفاده از نهادهای داوری و توسعه روش‌های جایگزین رسیدگی قضایی یکی از سیاست‌های مهم قوه قضاییه است که در سند تحول و تعالی این قوه نیز بر آن تاکید شده است. وی در بخش دیگری از سخنان خود، آموزش در حوزه داوری را بسیار ضروری دانست و تصریح کرد: نباید آموزش در این حوزه مغفول بماند و باید همواره به روزرسانی علمی و بازنگری در اندیشه‌های قضایی در دستور کار قرار گیرد و هیچ فردی خود را بی‌نیاز از آموزش نداند.

 مسئولیت اعضای هیئت مدیره و پررنگ شدن رویکرد سازشی  

رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی همچنین با اشاره به مسئولیت اعضای هیئت مدیره و بازرسان کانون تصریح کرد: افرادی که به عنوان اعضای هیئت مدیره و بازرسان کانون انتخاب می‌شوند مسئولیت سنگینی دارند و باید ضمن رفع مسائل و مشکلات، پاسخگو نیز باشند. وی مهمترین محور سخنان خود را تاکید بر رویکرد سازشی داوران در حل اختلافات دانست و گفت: انتظار داریم که داوران همواره به سوی صلح و سازش حرکت کنند، تا اختلافات به صورت واقعی حل و رضایت طرفین حاصل شود.

 لزوم رعایت عدالت و بی‌طرفی داوران  

در بخش پایانی سخنان، عتباتی داوران را به رعایت بی‌طرفی، عدالت و انصاف در رفتار و گفتار فراخواند و بر لزوم تصمیم‌گیری علمی و کارشناسانه تاکید کرد. وی همچنین از تلاش‌های مجموعه معاونت حل اختلاف، به ویژه اسدی، معاون قضایی رئیس کل دادگستری و معاون حل اختلاف استان، برای شکل‌گیری اولین مجمع عمومی کانون داوران حرفه‌ای استان تقدیر کرد و خواستار تسریع در ادامه روند فعالیت‌های این کانون شد.

 فرایند رای‌گیری و معرفی اعضا  

گفتنی است در ابتدای این جلسه با نظارت هیئت رئیسه سنی، فرایند رای‌گیری از اعضای حاضر انجام شد و پس از شمارش آرا، اعضای اصلی و علی‌البدل هیئت مدیره کانون داوران حرفه‌ای استان معرفی شدند.

نظرات

هنوز نظری برای این مقاله ثبت نشده است. اولین نفری باشید که نظر می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید