افزایش قاچاق دام در استان‌های جنوبی و برخورد جدی تعزیرات1404

مبارزه با قاچاق دام در استان فارس؛ کشف بیش از 2500 رأس دام قاچاق

نبردی سخت علیه سوداگران دام در استان فارس؛ تعزیرات حکومتی با کشف بیش از ۲۵۰۰ رأس دام قاچاق و جریمه‌ای بالغ بر ۶۶ میلیارد ریال، عزم خود را برای مقابله با این پدیده مخرب نشان داده است. این در حالی است که افزایش نرخ ارز، انگیزه قاچاقچیان را برای خارج کردن این سرمایه ملی از کشور دوچندان کرده و ضرورت تشدید نظارت‌ها و حمایت از دامداران را بیش از پیش آشکار می‌سازد.

 افزایش قاچاق دام در مناطق جنوبی و مرزی

ایرج عزیزی، سرپرست تعزیرات حکومتی استان فارس، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری تسنیم در شیراز اعلام کرد: قاچاق دام به ویژه در استان‌های جنوبی کشور و مناطق مرزی توسط برخی افراد سودجو افزایش یافته است که این مسئله آثار منفی بر اقتصاد کشور داشته و سبب کمبود و افزایش قیمت گوشت قرمز شده است.

تأثیر نرخ ارز بر افزایش قاچاق دام

وی با بیان اینکه همزمان با افزایش نرخ ارز، حجم قاچاق دام زنده رشد یافته، تصریح کرد: این امر منجر به خروج یکی از کالاهای اساسی از سفره هموطنان گردیده و به همین علت باید تمهیدات لازم جهت مقابله با این پدیده اندیشیده شود.

آمار پرونده‌های قاچاق دام در استان فارس

عزیزی با اشاره به تشکیل 88 پرونده مرتبط با قاچاق دام در شعب تعزیرات حکومتی استان فارس گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون، تعداد 2 هزار و 576 رأس دام قاچاق در سطح استان شناسایی و توقیف شده و متخلفان نیز جمعاً به مبلغ 66 میلیارد ریال جریمه نقدی محکوم شده‌اند. همچنین دام‌های کشف شده ضبط گردیده است.

 ضوابط حمل‌ونقل دام

سرپرست تعزیرات حکومتی استان فارس تاکید کرد: حمل‌ونقل دام باید مطابق ضوابط مشخص‌شده توسط دولت انجام پذیرد و برای جابجایی دام از مبدا به مقصد، اخذ مجوز حمل از سوی سازمان دامپزشکی و پلاک‌کوبی دام ضروری است، در غیر اینصورت طبق تبصره 4 ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، دام‌ها توقیف و پرونده تعزیراتی برای متخلفان تشکیل خواهد شد.

راهکارهای پیشگیری و مقابله با قاچاق دام

عزیزی در پایان اظهار داشت: تشدید مبارزه و افزایش نظارت‌ها موجب کاهش قاچاق دام گردیده است. وی مهم‌ترین راهکار پیشگیری و مقابله با قاچاق دام را اتخاذ سیاست‌های حمایتی و تشویقی برای دام‌داران دانست و ابراز امیدواری کرد این اقدامات از سوی نهادهای ذی‌ربط با جدیت دنبال شود.

بازنویسی خبر مبارزه با قاچاق دام در استان فارس

ایرج عزیزی، رئیس تعزیرات حکومتی استان فارس، گفته که قاچاق دام تو مناطق مرزی، مخصوصاً استان‌های جنوبی، حسابی شایع شده و سودجوها دارن کلی ضرر به اقتصاد کشور می‌زنن؛ نتیجه‌ش هم شده کم شدن و گرونی گوشت قرمز.
اون می‌گه قاچاق دام زنده با بالا رفتن قیمت ارز بدتر هم شده و باعث شده یکی از مواد غذایی مهم از سفره مردم کم بشه. واسه همین لازمه برای مقابله با این موضوع، راهکار جدی پیدا کنیم.
عزیزی گفته که تاز‌ه از اول امسال تا حالا 88 پرونده قاچاق دام تو اداره تعزیرات استان فارس تشکیل شده و تا الان 2576 رأس دام قاچاق کشف کردن. قاچاقچی‌ها هم جمعاً 66 میلیارد ریال جریمه شدن و همه دام‌ها ضبط شده.
عزیزی توضیح داده که بردن دام باید با رعایت مقررات باشه و دامدارا واسه حمل دام، باید از سازمان دامپزشکی مجوز بگیرن و دام‌ها هم پلاک‌کوبی‌ شده باشن. در غیر این‌ صورت طبق قانون، دام‌ها توقیف می‌شن و پرونده واسه قاچاقچی تشکیل می‌دن.
در آخر هم گفته که اگه نظارت‌ها بیشتر بشه و جدی‌تر با قاچاق مقابله کنیم، قاچاق دام کمتر می‌شه. افزود که بهترین راه کمک به دامدارها و توجه به خواسته‌هاشونه تا این مشکل کمتر بشه.

10 سوال و جواب متداول مبارزه با قاچاق دام در استان فارس

1. چرا قاچاق دام در استان‌های جنوبی افزایش پیدا کرده است؟ 

طبق اعلام سرپرست تعزیرات حکومتی استان فارس، سودجویی افراد و رشد نرخ ارز باعث افزایش قاچاق دام به ویژه در مناطق مرزی و استان‌های جنوبی شده است.

 2. اثر قاچاق دام بر اقتصاد کشور چیست؟ 

قاچاق دام منجر به کمبود گوشت قرمز و افزایش قیمت آن در کشور شده است که آثار منفی اقتصادی دارد.

 3. از ابتدای سال جاری چه تعداد دام قاچاق در استان فارس کشف شده است؟ 

از ابتدای امسال تاکنون 2576 رأس دام قاچاق در این استان کشف و ضبط شده است.

 4. متخلفان قاچاق دام چه جرایمی پرداخت کرده‌اند؟ 

قاچاقچیان دام در استان فارس جمعاً به 66 میلیارد ریال جریمه نقدی محکوم شده‌اند.

 5. چه تعداد پرونده مرتبط با قاچاق دام در فارس تشکیل شده است؟ 

در سال جاری 88 پرونده قاچاق دام در شعب تعزیرات حکومتی استان فارس تشکیل شده است.

 6. چه قوانینی درباره حمل دام وجود دارد؟ 

حمل و نقل دام باید با مجوز سازمان دامپزشکی و همراه با پلاک کوبی دام انجام شود؛ در غیر این صورت دام‌ها توقیف می‌شوند.

 7. بر اساس کدام ماده قانونی با متخلفان برخورد می‌شود؟ 

بر مبنای تبصره 4 ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز با موارد قاچاق دام برخورد می‌شود.

 8. چه اقداماتی برای کاهش قاچاق دام پیشنهاد شده است؟ 

افزایش نظارت و تشویق و حمایت از دامداران مهم‌ترین اقدامات برای مقابله با قاچاق دام است.

 9. دام‌های کشف شده چه سرنوشتی دارند؟ 

تمامی دام‌های کشف شده ضبط و از قاچاقچیان گرفته شده‌اند.

 10. چه کسانی مسئول مقابله با قاچاق دام هستند؟ 

نهادهای ذی‌ربط دولتی و به ویژه دستگاه‌های نظارتی و تعزیرات حکومتی مسئول مقابله با قاچاق دام هستند.

 

 

نظرات

هنوز نظری برای این مقاله ثبت نشده است. اولین نفری باشید که نظر می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید